25. november 2020

Travle dage med audiens, tv-optræden og Megatrendskonfrence 2020

Den 24. november 2020 betyder for de fleste, at man er helt bevidst om, at der kun er en måned til juleaften. Julestress...og inden da indkøbsstress på Black Friday...står for døren...men for to personer står den 24. november 2020 mejslet ind i hukommelsen som travle dage af helt andre årsager...årsager, der bød på audiens og fjernsynsoptræden...

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Forsvarschef general Bjørn Ingemann Bisserup forlader med udgangen af november 2020 stillingen som forsvarschef - og det er ingen stille proces. De officielle pligter er talrige - om end nogle officielle pligter har et mere personligt præg end andre. Det gælder i alle tilfælde, når der er tale om afskedsaudiens hos Hendes Majestæt Dronningen, som stod på forsvarschefens program g.d., i hvilken forbindelse general Bjørn Ingemann Bisserup kunne takke for benådningen med Dannebrogsordenens storkors.

Et møde mellem generaler

Sidst på eftermiddagen tog general Bjørn Ingemann Bisserup imod generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe. Det blev til en snak om dengang, de to generaler havde arbejdet sammen, da forsvarschefen var koncernstyringsdirektør, og Atlantsammenslutningens daglige leder var ansat i Forsvarsministeriet; men der blev også talt fremadrettet, for ingen skal være i tvivl om, at forsvarschefens hjerte banker for forsvaret. Alt andet ville dog også være underligt for en person, der begyndte i forsvaret som 16-årig, hvilket man kunne engang.

General Bjørn Ingemann Bisserup har gennem sin tid som forsvarschef udvist stor interesse for Atlantsammenslutningen; og det er kun godt en uge siden, at forsvarschefen var gæst i Atlantsammenslutningens webinarstudier, hvor han gav sin status på forsvaret ved indgangen til 2021.

Atlantsammenslutningen takker for samarbejdet, idet general Bjørn Ingemann Bisserup ønskes al mulig held og lykke i tiden, der venter.

Generalsekretæren analyserer Joe Bidens valg af medlemmer til sin adminisitration

På vej ud af Forsvarskommandoens ikoniske bygning blev generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe kontaktet af TV2/News; og dermed blev arbejdsdagen forlænget nogle timer. Det blev således til at besøg hos Miriam Zesler og ”Tirsdagsanalysen”, hvor det blev til en snak om USA’s kommende præsident Joe Biden og hans præsentation af medarbejdere til sin administration.

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwes betragtninger baserer sig naturligvis på analyser, men også på en særlig indsigt. Således har generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe mødt Joe Biden, ligesom han har etableret kontakt til Joe Bidens transitionsteam.

Megatrendskonference 2020 som webinar

Travlheden hersker på Frederiksberg Slot, hvor Black Friday og julen ikke lige er det, der tænkes mest på. Audienser er afløst af forberedelser på gennemførelsen af Atlantsammenslutningens Megatrendskonference 2020, som gennemføres den 26. november 2020.

Der kan læses mere om Megatrendskonference 2020 her.

Den 2. december 2020 står der atter webinar på programmet, når professor Harsh V. Pant gæster Atlantsammenslutningens webinarstudie til en snak om Indiens udenrigspolitik og hastigt voksende indflydelse i det internationale samfund (klik her); og så slutter vi året af den 17. december 2020 med et webinar med chefkonsulent, ph.d. Chris Holmsted Larsen om russisk Proxy War og radikalisering (klik her).

Hvis man måtte have ønsker til temaer, som vi kunne tage under behandling på et webinar, hører vi gerne derom. Send gerne en e-mail til atlant@atlant.dk, så vil vi se på, hvad der er muligt.

Den 25. november 2020 kl. 1250/nom