15. september 2021

Valget til den 8. russiske statsduma 2021

Den 19. september 2021 går de russiske vælgere igen til valg. Der skal vælges 450 parlamentsmedlemmer til den russiske statsduma, som er underhuset i Ruslands føderale forsamling, der foruden statsdumaen også består af føderationsrådet. Netop nu er det Forenede Rusland, som har flertallet i statsdumaen med over 54% svarende til 343 sæder. I den forbindelse har Atlantsammenslutningen gjort sig tanker om betydningen af det kommende parlamentsvalg.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

15 politiske partier søgte registrering til parlamentsvalget. 14 politiske partier opnåede valgbarhed, og det er blandt dem, medlemmerne af den 8. russiske statsduma skal findes efter et særligt valgsystem.

Atlantsammenslutningen følger netop nu de mange valg, der kan få indflydelse på nutidens og fremtidens sikkerhedspolitik; og det har afstedkommet en artikel under titlen ”Det Russiske Parlamentsvalg” (klik her) skrevet af generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe og stud.mag. Kim Niklas Jensen.

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe er til rådighed for pressen ved spørgsmål om det kommende russiske valg. Det sker ved at kontakte Atlantsammenslutningen via e-mail nioma@atlant.dk.

Den 15. september 2021 kl. 1057/nom