19. november 2020

Atlantsammenslutningen søger praktikanter til foråret 2021

Har du lyst til at arbejde med sikkerhedspolitik i en internationalt orienteret tænketank, der er forankret i det transatlantiske samarbejde, så er du nu, du skal sende din ansøgning om at blive vores nye kollega...

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Netop nu søger Atlantsammenslutningen medarbejdere til ulønnet universitetspraktik til foråret 2021 - praktikanter, der indgår i dagligdagen på lige fod med Atlantsammenslutningens øvrige medarbejdere.

Vi forestiller os en ansættelsesperiode fra den 1. februar 2021 til den 30. juni 2020, men vi er fleksible for individuelle ønsker.

Hvem er du?

Vi har ikke et klart defineret billede af vores nye medarbejdere. For os er faglighed, oprigtighed og engagement det vigtigste. Dog er det nødvendigt, at du brænder for dansk og international sikkerhedspolitik...for det gør vi...og vi gør det 24 timer i døgnet...bogstaveligt talt...

Vi forestiller os, at du er en del af det videregående studiemiljø. Det kan være, at du studerer statskundskab eller historie, og det kan også være, at du er mere specialiseret i fx østeuropastudier, indienstudier, kinastudier, persienstudier el.lign. Det kan også være, at du læser risikomanagement, eller at du er tilknyttet en mere teknisk uddannelse på fx DTU eller IT-universitet, men stadig med interesse for sikkerhedspolitik. Det er også muligt, at du studerer sprog uden helt endnu at vide, hvor du karrieremæssigt en dag skal ende...

For os er din interesse for sikkerhedspolitik vigtigste. Hvis du samtidig har lyst til at udarbejde analyser, som læses i Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet; den danske presse; danske og udenlandske virksomheder m.fl.; og har du lyst til at præge den offentlige debat med artikler og kommentarer og i øvrigt støtte generalsekretæren i sit arbejde som politisk analytiker, så er vi interesseret i at høre fra dig, idet vores nuværende praktikanter er parate til at flyve fra reden i løbet af januar 2021.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne ser et aktivt fremmøde på Frederiksberg Slot, hvor vi fysisk hører hjemme; men covid-19-krisen har lært os, at distancearbejde er muligt - bl.a. via Teams-møder. Når tanker skal udvikles, er det dog rarest er være i samme lokale...og så er der lige vores konference- og seminarvirksomhed, som foregår fysisk - typisk på Frederiksberg Slot. Alt andet lige betyder mulighederne for møder i den virtuelle verden, at du ikke behøver at være bosiddende i Storkøbenhavn for at blive en del af vores arbejdsmiljø.

Atlantsammenslutningen tilbyder

I Atlantsammenslutningen er vi et hold af dedikerede mennesker, der tænker sikkerhedspolitik, og vi tager ordet tænketank alvorligt. Det betyder, at vi har højt til loftet, når vi vender og drejer sikkerhedspolitiske problemstillinger. Udgangspunktet er det transatlantiske forhold, men sikkerhedspolitik anno 2021 rækker langt længere. Derfor interesserer vi os ikke kun for NATO, Rusland og USA samt FN og EU. Vi ser også på Kina, Indien, Pakistan og lign. aktører på den internationale scene.

Hverdagen

Der er ikke to dage, som er ens. Det lyder som en kliché, men det passer. Vi har en masse planer, men udviklingen i verdenen gør, at vi til tider må handle pr. omgående, hvis fx en myndighed anbefaler os at udsende en publikation om et særligt aktuelt emne. Derudover anvendes generalsekretæren som politisk analytiker af både myndigheder og medier, og derfor kan han med kort varsel blive kaldt til møder. Derfor er det vigtigt, at du til en vis grad kan være ”selvkørende” og ikke vente på, at generalsekretæren træffer den næste beslutning, for at du kan komme videre med dit projekt.

Vi har gratis kaffe (og te), og vi har køkkenfaciliteter, som gør, at vi selv kan lave mad; og det er ikke umuligt, at generalsekretæren fra tid til anden har medbragt en kage...

Opgaverne, der skal løftes

Som praktikant kan du bl.a. komme til at bidrage til:

  • forberedelse og afholdelse af konferencer, seminarer og møder samt webinarer.
  • hjælpe de ansatte med research, skrive nyheder til hjemmeside og sociale medier.
  • skrive og udgive Atlant Briefs, der udgives og sendes til politikere, embedsmænd og presse.
  • alt det, der ikke lige kan beskrives, men som kan opstå ud af det rene ingenting...

Da vi er et lille sted, er der god mulighed for, at du kan sætte dit aftryk på din praktiktid. I samarbejde med generalsekretæren planlægger du din praktiktid, så både du og Atlantsammenslutningen får mest muligt ud af dit praktikophold. Timetal aftales nærmere i henhold til studieordning.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at dit studie altid vil være det vigtigste. Derfor får du den frihed, der skal til, så du kan komme i mål med dine eksamensopgaver. Når det så er sagt, er det vigtigt, at vi har klare aftaler om overholdelse af de deadlines, vi sammen sætter, men det plejer nu ikke være noget problem.

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe er i forhold til din studieordning praktikansvarlig, idet han har en lang karriere bag sig i bl.a. Forsvarsministeriet, Rigsarkivet m.fl.

Vi lægger vægt på

Du er en engageret universitetsstuderende med stor interesse for sikkerhedspolitik og gerne med særinteresser inden for udenrigs- og forsvarspolitik.

I din ansøgning lægger vi desuden vægt på:

  • stærke analytiske evner.
  • gode samarbejdsevner, fleksibilitet, gå-på-mod og lyst til at tage ansvar.
  • gode sprogkundskaber i dansk og engelsk; og kan du andre sprog er det kun et plus, men intet krav.
  • er nysgerrig.

Om Atlantsammenslutningen

Atlantsammenslutningen arbejder for at skabe debat om aktuelle sikkerhedspolitiske emner. Hvert år arrangerer vi konferencer og seminarer; vi sender studerende ud på landets gymnasier for at holde foredrag; og vi udgiver publikationer, der analyserer og diskuterer tidens vigtigste sikkerhedspolitiske tendenser. Vi har en uformel omgangstone; lægger vægt på at være gode kollegaer, og det må gerne være sjovt at gå på arbejde.

Vi arbejder på Frederiksberg Slot, der stod færdigt i 1703 og oser af danmarkshistorie. Det er ikke de værste rammer at træde ind ad døren om morgenen.

At arbejde på Frederiksberg Slot betyder også, at man stifter bekendtskab med det militære miljø. Hærens Officersskole befinder sig nemlig også på Frederiksberg Slot, idet det er på Hærens Officersskole, de kommende ledere til hæren uddannes. Det giver en unik indsigt i et særligt akademisk miljø; og måske det senere kunne være din vej frem til en karriere.

Atlantsammenslutningen er et godt afsæt for et karriereforløb. Således sidder tidligere praktikanter i dag i stillinger i Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet, SKAT, sikkerhedstjenesterne, internationalt orienterede danske virksomheder, ambassademiljøet over alt i verden m.m.

Ansøgning

Vi modtager meget gerne din ansøgning, CV, karakterblad og andre relevante dokumenter i ét samlet pdf-dokument, som sendes til atlant@atlant.dk. I emnefeltet skriver du ”Praktikantansøgning 21-1”.

Du er velkommen til at kontakte generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe via telefon 3059 1944, hvis du har spørgsmål.

Ansøgningsfrist

Vi vurderer løbende de indkomne ansøgninger; og finder vi de rigtige kandidater, vil de blive indkaldt til en personlig samtale.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Den 19. november 2020 kl. 1351/nom