Webinar: Indiens udenrigspolitik og hastigt voksende indflydelse i det internationale samfund

Start: 2. december 2020 10:00
Slut: 2. december 2020 10:45

Webinar

Indiens præsident Ram Nath Kovind er halvvejs gennem sin embedsperiode; og ganske som resten af verdenen skal lære USA’s kommende præsident Joe Biden at kende, skal også Indien se på, hvad tronskiftet i USA kommer til at betyde. Spørgsmålet er dog, om det amerikanske tronskifte har betydning for Indien, eller om Indien har betydning for post-Trump-æraen. Derudover er det måske ikke så meget præsident Ram Nath Kovind, der bliver drivkraften i det nye Indien-USA-samarbejde, men i stedet premierminister Narendra Modi, som trods den indiske forfatnings formelle magt til præsident er den reelle politiske magthaver i Indien, der bl.a. har muliggjort et tæt indisk-amerikansk militært samarbejde.

Fra at være juvelen i dronning Victorias krone har Indien udviklet sig til en politisk (og militær) stormagt, der er ved at befæste sin position i det internationale samfund; og det har også betydning for Danmark. Således skal vi ikke længere tilbage end til den 28. september 2020, hvor statsminister Mette Frederiksen og premierminister Nerandra Modi kunne indgå et vidtrækkende grønt strategisk partnerskab, der vil placere Danmark i en særposition i forhold til at levere de grønne løsninger, som Indien efterspørger (klik her).

Indien skal ikke ignoreres, men hvad er Indien for en størrelse? - og hvad er det for en rolle, Indien har indtaget...og fortsat stræber efter at indtage? Dét vil professor i internationale relationer og ekspert i indisk udenrigspolitik Harsh V. Pant og generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe tale nærmere om på dagens webinar.

Så sent som den 10. november 2020 skrev professor Harsh V. Pant en artikel om de økonomiske bånd mellem Indien og USA set i lyset af vicepræsident Joe Bidens kommende indtagelse af Det ovale Værelse i Det hvide Hus (klik her). Der er ingen tvivl om, at professor Harsh V. Pant er enormt vidende, og at han om nogen har fingeren på den indiske internationale puls, og derfor er det lidt af et scoop, at projektleder Julie Ranneries har formået at få dette webinar i hus.

Webinaret transmitteres via Atlantsammenslutningens profil på Facebook, idet webinaret formelt begynder kl. 1000.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Når tidspunktet for transmissionen nærmer sig (vi forventer, at der er livebillede fra ca. kl. 0955), vil et transmissionsbillede blive synligt, og derefter skal man blot klikke sig ind. Atlantsammenslutningens webinarstudie kan ikke se dig, men vi kan se, at din profil følger webinaret. På den måde er det også muligt for dig at stille spørgsmål, mens webinaret gennemføres. Du er dog også velkommen til allerede nu at stille spørgsmål, idet du blot skriver til projektleder Julie Ranneries via e-mail julie@atlant.dk.

Den 15. november 2020 kl. 2155/nom