24. februar 2022

Rusland har invaderet Ukraine - generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe analyserer situationen

I morgentimerne den 24. februar 2022 valgte Rusland at indlede militære operationer mod Ukraine. Det betød massiv tv-dækning, og blandt dagens gæster hos TV2/News var generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

I dag blev TV2's sendeflade i den grad præget af den omstændighed, at Rusland har iværksat militære operationer på ukrainsk grund. Præsident Vladimir Putin taler om beskyttelse af russiske interesser. Vesten ser det så absolut modsat, ligesom Vesten ser Ruslands handlinger som invasion af en suveræn europæisk stat. Vesten taler om krig, og det var i dén ånd, nyhedsdækningen var præget dagen igennem.

Blandt de mange eksperter, der gennem dagen har gæstet TV2/News' studier, var generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, som igen her kl. 1600 atter vil være at finde i TV2/News' studier.

Det var en synlig berørt leder af Atlantsammenslutningen, som omkring kl. 1100 tonede frem på skærmen:

»Jeg blev rigtig ked af det, og jeg kan godt mærke følelserne køre i mig på det her punkt. Jeg kender folk, der bor i Ukraine. Jeg har været til møder med ukrainere gennem lang tid, og det er noget, der berører mig meget dybt; og det tror jeg, det skal gøre for os alle...altså...erkende det her...det er noget, der også berører os. Det er det demokrati, der bliver løbet over ende af nogen, der har en helt anden verdensopfattelse end os selv, så på det punkt der kan jeg godt mærke, der kan godt komme lidt grøde i stemmen, om jeg så må sige, fordi jeg synes, det er svært at bibeholde den benhårde analyse af det her, når Vesten, som vi jo hører fra...fra Ukraine...det er menneskeliv...«,

har generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe i dag udtalt.

Hele interviewet med generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe kan læses her.

Situationen udvikler sig time for time, og der er ingen tvivl om, at dagen i dag for mange bliver lang. Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, der bl.a. rådgiver danske ministerier og politikere, vil være blandt dem, der kommer sent i seng. Han vil dog være til rådighed for bl.a. medierne i det omfang, det overhovedet praktisk kan lade sig gøre.

På gr. af mødevirksomhed kan man kontakte generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe ved at sende en e-mail til nioma@atlant.dk, som vil formidle kontakten.

Den 24. februar 2022 kl. 1549/nom