29. april 2019

Politikerinterview med Jeppe Jakobsen, Dansk Folkeparti

Tænketanken Atlantsammenslutningen ser på dansk forsvars- og sikkerhedspolitik og de sikkerhedspolitiske trusler. Dette er der blevet en videopodcastserie ud af, hvor Jeppe Jakobsen, Dansk Folkeparti, er den tredie politiker, som giver sit bud på det trusselsbillede, der tegner sig for Danmarks fremtid.

af Niels-Ole Mannerup, sekretariatet

Med den nu tredie videopodcast med forsvarsordførerne fra Folketinget tyder meget på, at cybertruslen og Rusland- og Kina-problematikken er enighedsskabende forhold. Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Jeppe Jakobsen, konkretiserer dog yderligere truslen fra islamistisk terror. Dette forklarer han nærmere i interviewet (klik her) med Martin Olsen og Linnea Kjølstad Larsen, praktikanter i Tænketanken Atlantsammenslutningen.

Danmark er forankret i NATO

Jeppe Jakobsens opfattelse er, at Danmark fortsat skal spille en central rolle i NATO-samarbejdet, hvor Danmark må og skal leve op til NATO’s krav til medlemslandene, herunder det såkaldte 2%-krav. Samtidig afviser Jeppe Jakobsen tanken om Danmark i et integreret EU-forsvarssamarbejde, hvilket bl.a. skal sættes i relief af, at Storbritannien forlader EU.

Arktis o.a. udfordringer

Direkte adspurgt af Martin Olsen stiller Jeppe Jakobsen sig ikke afvisende over for tanken om, at et Challenger-fly permanent udstationeres på Grønland. Samtidig mener Jeppe Jakobsen, at man i relation til tillægsaftalen til forsvarsforliget bør se på indkøb af materiel - herunder gerne et ekstra kampfly af typen F-35.

Jeppe Jakobsen, der også er veteranordfører, har kendskab til forsvaret indefra. Han har bl.a. haft sin gang på Hærens Officersskole, ligesom han har været udsendt til Kosovo Force.