27. november 2019

Atlantsammenslutningen deltager i formøde i London forud for NATO-ledermødet samme sted

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe er blevet inviteret til at deltage i formøde i London forud for NATO-ledermødet. Der er tale om det såkaldte NATO Engages-møde, som afvikles den 3. december 2019. Samtidig dermed udgiver Atlantsammenslutningen et nemt-tilgængeligt Hand Out-Paper, der skitserer, hvad NATO-ledermødet drejer sig om.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe er blevet inviteret til at deltage i formøde i London forud for NATO-ledermødet. Der er tale om det såkaldte NATO Engages-møde, som afvikles den 3. december 2019.

»Jeg er virkelig stolt over at være blevet inviteret af NATO til at deltage i formødet. Det giver Atlantsammenslutningen en unik mulighed for at få førstehåndsviden om NATO. Samtidig har jeg en forventning om, at jeg bliver klogere på selve NATO-ledermødet, som man lige nu ikke ved så meget om...«,

udtaler Atlantsammenslutningens ansvarlige leder.

NATO Engages-mødet ser bl.a. på opnåede resultater, men ser også på NATO’s fremtid på et tidspunkt, hvor det transatlantiske samarbejde er udfordret på flere parametre. Der vil således blive set på vigtigheden af NATO i en moderne tid, hvor den etablerede verdensorden står over for store forandringer.

Der kan læses mere om NATO Engages her.

Det er tredie gang, NATO Engages-mødet afvikles, men første gang Atlantsammenslutningen deltager.


Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe.

At NATO har inviteret generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe til London viser, at Atlantsammenslutningen i dag har opnået status af at være en sikkerhedspolitisk tænketank, man tager seriøs. Der er tale om en tænketank, der analyserer komplicerede sikkerhedspolitiske problemstillinger, og som kan give anbefalinger på forhold, der kan have endogså stor sikkerhedspolitisk betydning for Danmark. Det gjorde sig bl.a. gældende med udgivelsen i løbet af sommeren af et Atlant Brief om situationen i og omkring Hormuzstrædet, hvor Atlantsammenslutningen kom med betragtninger om, hvorledes krisen, der ikke er afsluttet, kunne udvikle sig - ikke mindst set i en dansk kontekst. Samtidig er generalsekretæren en af de toneangivende sikkerhedspolitiske eksperter, som anvendes, når kriser opstår, og der skal gøres brug af en bred sikkerhedspolitisk betragtning.Første side af Atlantsammenslutningens Hand Out-Paper i anledning af NATO-ledermødet i London i dagene fra den 3. til den 4. december 2019, hvor statsminister Mette Frederiksen repræsenterer Danmark.

Atlantsammenslutningen har i anledning af NATO-ledermødet udarbejdet et nemt-tilgængeligt Hand Out-Paper (klik her), der skitserer, hvad NATO-ledermødet drejer sig om. 

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe er tilgængelig for pressen via telefon +45 3059 1944 eller via e-mail lars@atlant.dk.