11. juli 2021

Hvad skete der i beslutningsrummene efter terroranslaget mod World Trade Center den 11. september 2001? Invitation til konference...

Københavns Universitet og Atlantsammenslutningen har indgået et samarbejde om en konference, der i skæret af 20-året for 9/11 ser nærmere på, hvad der egentlig skete i beslutningsrummene efter den 11. september 2001. Billederne af passagerfly, der fløj ind i World Trade Center, står klart på nethinden hos de fleste, men det er den dag i dag de færreste, der ved, hvad der skete i timerne, dagene og ugerne efter...beslutninger, der bl.a. betød, at danske soldater i 20 år var en del af den internationale koalitions militære operationer i Afghanistan. Derfor inviteres til konference den 9. september 2021 på Københavns Universitet.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Dekan ved det samfundsvidenskabelige fakultet, professor, ph.d. Mikkel Vedby Rasmussen, København Universitet, og generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen, inviterer til konference i anledning af 20-året for terroranslaget den 11. september 2021 mod USA, som med ét slag ændrede den internationale sikkerhedspolitik.

Ved at deltage i konferencen gives man muligheden for at møde samfundsaktører og forskere i samtaler om, hvad der skete i beslutningsrummene i dagene efter den 11. september 2001, og hvilken betydning 9/11 har for vores samfund i dag.

Læs mere om konferencen via Københavns Universitets hjemmeside (klik her), idet tilmelding til konferencen ligeledes foretages via Københavns Universitet (klik her). Bemærk venligst, at Atlantsammenslutningen ikke er ansvarlig for tilmeldingsprocessen.

I forhold til Atlantsammenslutningen er generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe faglig ansvar; og har man spørgsmål til konferencen, kan man med fordel rette spørgsmålene til Atlantsammenslutningens daglige leder via e-mail lars@atlant.dk.

Den 11. juli 2021 kl. 1248/nom