23. februar 2021

Virtuelt netværksmøde om fremtiden med præsident Joe Biden ud fra konceptet: Erhvervspolitik er sikkerhedspolitik

I disse dage overvejes det, hvordan en genoplukning af Danmark kan foregå. Det er et positivt skridt i kampen mod covid-19, men meget tyder dog på, at seminar- og konferenceaktiviteter for en periode endnu ikke kan gennemføres ved fysisk fremmøde. Derfor gør bl.a. Atlantsammenslutningen fortsat brug af webinarer i forskellige former. Nu kan vi så introducere Meet over Coffee, som er en virtuel mødestruktur, hvor netværk og teknologi forenes med henblik på at udvide professionelle netværk via en-til-en-møder. Den 26. februar 2021 deltager Atlantsammenslutningens daglige leder i Danmarks største digitale kaffemøde til en snak om, hvordan erhvervspolitik i dag er blevet til sikkerhedspolitik, og hvad tiden med præsident Joe Biden kan betyde for Danmark.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Præsident Donald Trump var ikke en præsident som sine forgængere. Han gik sine egne veje, og afstanden mellem allierede blev for en periode ikke ligefrem kortere. Nu er præsident Joe Biden leder af den frie verden, og meget tyder på, at USA forsøger at genskabe sin oprindelige position i verdenssamfundet. Udfordringerne for Danmark og dansk erhvervsliv samt Europa er dog ikke fortid. USA ser sin magtposition udfordret. Kina står som den store trussel, men med amerikanske øjne truer også Europa USA. Tilnærmelser fra præsident Joe Biden vil blive set, men USA vil til stadighed være førsteprioritet for amerikanerne. Derved kan fremtiden for bl.a. Danmark blive et spørgsmål om, at tilvalg betyder fravalg. Med andre ord: Kan man handle med Kina eller Rusland og samtidig handle med USA? Er man fortsat dér, hvor man er imod USA, hvis man ikke er med USA?

Erhvervspolitik er blevet til sikkerhedspolitik

Udfordringerne i forhold til USA er ikke forsvundet med, at præsident Donald Trump har forladt Det hvide Hus...fordi erhvervspolitik og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen.

Erhvervspolitik er blevet til sikkerhedspolitik. Det er hørt sagt mange gange af generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe. Det er sagt så mange gange, at tesen er ved at have udviklet sig til et dogme; og med god grund, for sikkerhedspolitik er en kompliceret størrelse, der griber ind i de fjerneste afkroge af det danske samfund og samfundets omverden. Udfordringer vil derfor fortsat have indvirkning på dansk erhvervsliv, kunstnere, rejsende og mange, mange flere. Listen kan synes uendelig, men hvis nogen kan systematisere udfordringerne og de mulige løsningsmodeller, så er det Atlantsammenslutningens daglige leder, som er en af Danmarks førende eksperter på netop dette felt.


Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, daglig leder af Atlantsammenslutningen.

Generalsekretæren og den internationale verden

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe har dansk og international sikkerhedspolitik som sin daglige arbejdsplads. Det er interessen, som driver værket, idet virkeligheden kombineres med bl.a. en baggrund som forsker. Dertil kommer erfaring fra bl.a. Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet samt konsulentopgaver for Udenrigsministeriet i form af udviklingen af Danmarks strategi for bekæmpelse af pirateri.

Teori går dog hånd-i-hånd med praktik, og hér er det værd at bemærke, at generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe har mødt præsident Joe Biden, hvilket har været med til at skabe kontakten til det transitionsteam, som forberedte overgangen til styret efter præsident Donald Trump. Atlantsammenslutningens daglige leder har derfor som en af de få danskere et unikt kendskab til præsident Joe Biden - og det gør, at generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe har et godt grundlag for at kunne forstå, hvordan USA tænker som nation, og hvordan det kan påvirke Danmark og dansk sikkerhedspolitik over de kommende tre til fire år...eller syv til otte år...

Første speaker på Danmarks største digitale kaffemøde

Meet over Coffee-konceptet (klik her for at læse mere om Meet over Coffee) er ikke et webinar, men et netværksmøde i den virtuelle verden med aktiv deltagelse - et netværk for erhvervsfolk i alle brancher og faggrupper, hvor man møder hinanden en-til-en, hvilket skaber plads til nærvær og et stærkt fokus.

»For at skabe det bedst mulige udgangspunkt for et succesfuldt møde, bygger Meet Over Coffee på et fælles udgangspunkt: Vi møder hinanden en-til-en med agendaen; Hvad kan jeg gøre for dig?«

Sådan forklarer marketingsansvarlig Gertrud Stine Clausen, Meet over Coffee, konceptet bag Danmarks største kaffemøde, og hun fortsætter:

»Formålet er så vidt muligt at opgradere hinandens muligheder og potentiale. Meet Over Coffee er naturligvis ikke kun for kaffedrikkere. Det er for alle som vil netværke på en fleksibel og struktureret måde. Medlemmerne tager et afbræk i den daglige trummerum på jobbet, og møder andre medlemmer til en uformel snak om, hvad der rører sig i deres professionelle liv.

Det handler helt enkelt om, hvad I kan gøre for hinanden. Medlemmerne møder primært hinanden fysisk og ofte over en kop kaffe, hvor det første møde går med at spore sig ind på hinanden og finde ud af, hvordan man kan hjælpe hinanden. Herefter er det op til medlemmerne, hvordan den nye relation skal udvikle sig.«

Meet over Coffee er for alle. Baggrunden er ikke den vigtigste, idet Meet over Coffee vil medvirke til at matche kvalifikationer, uddannelser og interesser for deltagerne.

»Det gør det nemt at tage det næste skridt og møde hinanden i den virkelige verden, fordi der vil være fælles interesser og faglige grænseflader, som man kan snakke om.

Meet Over Coffees match-algoritme sikrer, at medlemmerne kan arbejde med deres personlige netværksstrategi i netværket. De kan justere deres profiler og indsnævre, hvilke profiler de ønsker at møde. Medlemmerne bliver også matchet med medlemmer, som ikke minder om dem selv. Formålet er at sikre, at medlemmerne netop møder folk, der kan noget andet, tænker anderledes, ser andre muligheder og har et andet netværk bag sig end de mennesker, som minder om en selv.«,

udtaler marketingansvarlig Gertrud Stine Clausen, Meet over Coffee.

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe har aldrig været bange for at søge nye veje for at skabe kontakter og opbygge netværk; og derfor er det helt naturligt, at vi nu - i regi af Meet over Coffee - kommer til at opleve Atlantsammenslutningens daglige leder fortælle om dansk og international sikkerhedspolitik og behovet for samarbejde.

Idémanden bag Meet over Coffee er direktør Henrik Hahn-Nissen (læs mere her), der bl.a. er CEO hos HELO Group; partner hos INVO Group samt Speaker of the House hos Influenter.

Programmet

Det digitale kaffemøde afvikles den 26. februar 2021 med velkomst kl. 0930 ved direktør Henrik Hahn-Nissen.

Derefter er programmet flg.:

0935 - 0945
Special Guest Star.

0945 - 1000   
3 x Speaker - deltagerne vælger selv hvilken af de tre speakere, de vil høre.

1000 - 1030
Sådan får du værdi ud af dine kaffemøder - kombineret med 2 x Segafredo-breaks.

1030 - 1115   
Sådan bliver du husket efter mødet - kombineret med 3 x Segafredo-breaks.

1115 - 1125   
Pause - selv om det er online, har vi alle brug for en pause.

1125 - 1130   
Special Guest Star.

1130 - 1135   
Introduktion til de næste 10 Segafredo-breaks.

1135 - 1250   
10 Segafredo-breaks.

1250 - 1259   
Opsamling.

Praktiske forhold

Som deltager skal man sikre sig, at både mikrofon og kamera virker, for man skal selv deltage aktivt, da over halvdelen af tiden bliver anvendt på at netværke og på at tale med andre.

Der er indlagt 15 såkaldte Segafredo-breaks, som er ”en-til-en-møder”, hvor man udfører øvelser og netværker en-til-en.

Tilmelding

Tilmelding er nødvendig - og det foregår via nemtilmeld.dk (klik her).

Tilmeldingsfrist er den 25. februar 2021 kl. 1600.

  

For god ordens skyld skal understreges, at Atlantsammenslutningen ikke er administrativt involveret i Meet over Coffee-arrangementet.

Rekordforsøg og Guinness World Records

Direktør Henrik Hahn-Nissen ser networking som en livsstil, der skaber muligheder. Det tages seriøst...og derfor skal det også tages seriøst, når en afledet ambition er at blive optaget i Guiness World Records som det største digitale kaffemøde. Lykkes det, vil alle mødedeltagere efterfølgende modtage et digitalt diplom, hvis alt...

Vel mødt i den virtuelle verden...

Den 23. februar 2021 kl. 0752/nom