6. januar 2021

Webinar: De stigende spændinger i USA-Kina-Indien-trekanten

Et nyt arbejdsår har taget sin begyndelse - og Atlantsammenslutningens trodser covid-19-krisen ved i dag at gennemføre årets første webinar - et webinar med fokus på Indien og spændingerne i nærområdet, som også inddrager USA og Kina. Webinaret begynder kl. 1400.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

USA-Kina-Indien-trekanten bærer på engelsk betegnelsen Fateful Triangle, idet det kort fortalt omhandler Kinas indflydelse på det indisk-amerikanske forhold, og dermed fortælles også historien om den kinesiske udvikling på den storpolitiske scene ikke mindst i forbindelse med den kolde krig. Disse relationer og kendsgerning er nærmere beskrevet i bogen "Fateful Triangle" (klik her), som er skrevet af ph.d. Tanvi Madan, der er direktør for The India Project ved Brookings (klik her).

Ph.d. Tanvi Madan har en exceptionel viden om netop forholdet mellem USA, Kina og Indien, idet hendes ph.d.-afhandling netop omhandlede dette emne med titlen "With an Eye to the East: The China Factor and the U.S.-India Relationship, 1949-1979". Hendes forfatterskab er langt, hvilket fremgår af hendes imponerende CV (klik her).


Ph.d. Tanvi Madan.

Atlantsammenslutningen er stolte over, at det er lykkedes at knytte en sådan kapacitet til vores webinarrække, og vi håber, at vi derved kan vise, at Indien er en spiller på den internationale sikkerhedspolitiske scene, der skal tages endogså meget seriøs.

Webinaret transmitteres via Atlantsammenslutningens profil på Facebook, idet det som altid er generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, som er vært.

Spørgsmål kan sendes til Atlantsammenslutningens webinarstudie via kommentarfeltet.

Den 6. januar 2020 kl. 1000/nom