9. februar 2021

Webinar den 11. februar 2021 om piratbekæmpelse - alle oplægsholdere har givet tilsagn

Forberedelserne forud for webinaret den 11. februar 2021 om piratbekæmpelse er ved at falde på plads - og i dag har alle oplægsholdere givet tilsagn om at kunne deltage.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Danske Rederier, Risk Intelligence og Atlantsammenslutningen har arbejdet for at stille skarpt på, hvad moderne pirateri og piratbekæmpelse er for en størrelse. Det sker i en tid, hvor forsvarsminister Trine Bramsen (soc.dem.) undersøger mulighederne for at styrke den danske indsats mod pirateri i Guineabugten (klik her) - bl.a. set i lyset af, at Torm Alexandra i november 2020 blev angrebet af pirater (klik her). Regeringens overvejelser har siden medført oprettelse af en ny stilling som særlig repræsentant for maritim sikkerhed - der besættes med ambassadør Jens-Otto Horslund (klik her), som p.t. er Danmarks ambassadør til Holland.

Atlantsammenslutningens daglige leder, generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe har under hele forløbet gerne villet tilknytte ambassadør Jens-Otto Horslund til webinaret - og i dag kunne det fra den danske ambassade i Holland meddeles, at alt er faldet på plads.

»Det er en stor glæde, at vi kan præsentere et webinar med så store kapaciteter. Travlhed hersker over alt, men kan man tilknytte Morten Glamsø, Hans Tino Hansen og nu også Jens-Otto Horslund til et webinar om pirateri og piratbekæmpelse, bekræftes jeg i, at vi har ramt et særdeles aktuelt emne...«,

udtaler generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, som selv vil bidrage med viden på webinaret.

Deltagelse i webinaret er gratis, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding foregår online (klik her).

Den 9. februar 2021 kl. 1401/nom