24. august 2021

20-året for 11. september 2001 - støvet, der aldrig lægger sig

Den 9. september 2021 gennemfører Atlantsammenslutningen i samarbejde med Københavns Universitet en konference, hvor der ses nærmere på, hvad der skete i beslutningsrummene, da USA blev udsat for et af verdenshistoriens mest spektakulære terrorangreb. Den 11. september 2001 blev dagen, hvor en ny verdensorden for alvor viste sig frem som en konsekvens af de ikoniske livebilleder, man kunne følge via tv; men hvad skete der dér, hvor beslutningerne skulle træffes? Dette er noget af det, som konferencen søger at belyse. Konferencen gennemføres fysisk på Københavns Universitet, men det er også muligt at følge konferencen via Zoom.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Dekan ved det samfundsvidenskabelige fakultet, professor, ph.d. Mikkel Vedby Rasmussen, København Universitet, og generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen, inviterer til konference i anledning af 20-året for terroranslaget den 11. september 2021 mod USA, som med ét slag ændrede den internationale sikkerhedspolitik.

Mød samfundsaktører og forskere i samtaler om, hvad der skete i beslutningsrummene i dagene efter 11. september 2001, og hvilken betydning 9/11 har for vores samfund i dag. Således kan man bl.a. møde:

  • Tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF).
  • Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).
  • Tidligere forsvarschef admiral Tim Sloth Jørgensen.
  • Professor MSO i folkeret og international ret Astrid Kjeldgaard-Pedersen.
  • Professor i international politik Anders Wivel.
  • Professor og institutleder for statskundskab Nina Græger.

Rektor for Københavns Universitet Henrik Wegener holder velkomsttalen, mens professor, ph.d. Mikkel Vedby Rasmussen og generalsekretær, ph.d. Lars Bangerts Struwe er moderatorer.

Flere navne forventes at komme til.

Der kan læses mere om konferencen via Københavns Universitets hjemmeside (klik her).

Tilmelding foretages direkte til Københavns Universitet (klik her). Interessen for konferencen har allerede været stor, så man skal ikke vente for længe med at tilmelde sig.

Konferencen er et samarbejde mellem Københavns Universitet og Atlantsammenslutningen.

Spørgsmål til det faglige indhold af konferencen kan med fordel rettes til generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe - gerne via e-mail lars@atlant.dk, som også står til rådighed for pressen.

Den 24. august 2021 kl. 1014/nom