Atlantsammenslutningen i medierne

DATO

MEDIE

DELTAGERE

EMNE OG SYNOPSIS

1. september 2022

TV2/News

Christian Bækgaard, TV2/News; Josefine Kofoed, TV2/News; og Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen

TV2 er kommet i besiddelse af et udkast til den sikkerhedspolitiske rapport - der populært bærer betegnelsen Zilmer-rapporten efter Analysegruppens formand, ambassadør Michael Zilmer-Johns - som på sigt skal danne grundlaget for bl.a. udarbejdelsen af et nyt forsvarsforlig. I den forbindelse var generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, der har fulgt analysearbejdet, indbudt af TV2/News til at komme med sin vurdering af fremtiden, der måske bedst af alt kan betegnes som dystopisk.

22. august 2022

TV2/News

Christian Høgh Andersen, TV2/News; Vibeke Daell Bjerrum, TV2/News; og Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen

Forsvarsminister Morten Bødskov (Soc.dem.) indgår i dag en aftale, der gør, at Esbjerg Havn frem til ud-gangen af 2023 skal udbygge for at kunne tage imod større militærforstærkninger fra bl.a. USA, Canada og Storbritannien. I denne anledning var generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe indbudt af TV2/News til at forklare betydningen deraf.

28. juni 2022

TV2/News

Christian Høgh Andersen, TV2/News, og Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen

Der gøres klar til NATO-topmødet i Madrid 2022, og højt på dagsordenen står optagelsen af Finland og Sverige i NATO; men det skal også drøftes, hvorvidt NATO’s beredskabsstruktur skal ændres til at omfatte en stående beredskabsstyrke på 300.000 soldater mod i dag 40.000 soldater.

24. februar 2022

TV2/News

Johan Engbo, TV2/News, og Lars Bangert Struwe, At­lantsammenslutningen

I morgentimerne den 24. februar 2022 valgte Rusland at indlede militære operationer mod Ukraine. Det betød massiv tv-dækning, og blandt dagens gæster hos TV2/News var generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe.

3. februar 2022

TV2/News

Dennis Ritter, TV2/News; Katja Damkier Hansen, TV2/News; Jacob Ellemann-Jensen, MF, Venstre; og Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen

I anledning af udviklingen i ukrainekrisen har den borgerlige fløj i Folketinget endnu engang åbnet op for diskussionen om, hvorvidt det eksisterende forsvarsforlig skal genforhandles allerede ”nu”. Som følge af diskussionen, som blev igangsat af Venstre, blev generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe interviewet til en snak om, hvorvidt der er en reel grund til genforhandling på foranledning af ukrainekrisen; og hvad et nyt forsvarsforlig skal indeholde af aftaler om bl.a. materiel til forsvaret.

 

25. januar 2022

”Go’ Morgen Danmark”, TV2

Ida Wohlert, TV2; og Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen

Ukrainekrisen:
I anledning af udviklingen i ukrainekrisen gæstede Atlantsammenslutningens daglige leder, generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, den 25. januar 2022 TV2-programmet ”Go’ Morgen Danmark”, hvor han blev interviewet af journalist Ida Wohlert, idet han forklarede om den aktuelle militære trussel mod Ukraine samt Krim-halvøen og ukrainekrisens betydning for bl.a. NATO’s og Ruslands troppeopbygning i Europa.

Den 25. september 2022 kl. 2036/nom