13. juni 2019

Skærpelse af konflikten i Den persiske Golf

Internationale medier har i øjeblikket Breaking News om, at to større olietankskibe i Omanbugten er blevet ramt som følge af angreb.

af Niels-Ole Mannerup, sekretariatet

Irans Al-Alam tv-station var blandt de første, der kunne oplyse, at lokale kilder i Oman havde oplyst, at to større olietankskibe her til morgen er blevet ramt som følge af angreb. Et af olietankskibene er if. det norske rederi Frontline "Front Altai". Frontline bekræfter samtidig, at alle søfolk er blevet evakueret.

En talsmand for United States Navy’s Fifth Fleet har oplyst, at man har kendskab til rapporter om angreb her til morgen mod olietankskibe i Omanbugten, og at man befinder sig i området.

»Ser vi lige nu en gentagelse af Tanker War?«.

Det er nogle af de overvejelser, som generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, Tænketanken Atlantsammenslutningen, gør sig her til morgen, selv om han p.t. befinder sig på Bornholm for dér at deltage i Folkemødet 2019.

»Mange oplysninger er endnu ubekræftede, men vi er nødsaget til at gøre os overvejelser om, hvad der sker i Den persiske Golf, og hvad der kan ske - også, hvis der er tale om et olietankskib fra et NATO-medlemsland - «,

afslutter tænketankens daglige leder, som henviser til sin tidligere fremsatte analyse og anbefalinger om den tilspidsede krise mellem USA og Iran (klik her).

En direkte konsekvens af meldingerne om angreb mod olietankskibe i Den persiske Golf er, at oliepriserne allerede nu er steget.

For yderligere kommentarer henvises til generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, som kan kontaktes på telefon 3059 1944 eller via e-mail lars@atlant.dk.

Opdateret den 13. juni 2019 kl. 1045/nom