6. juni 2022

Folkemødet 2022

Atlantsammenslutningen vender stærkt tilbage til Allinge på Bornholm, når demokratiets festival i form af Folkemødet 2022 skaber folkelig festivalstemning på Østersøens Perle...Solskinsøen...eller bare: Bornholm...

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Vi skriver nu juni 2022. Det er blevet dansk sommer...med regn og blæst...vaffelis og rosévin... Snart kommer verdenens største cykelløb - Tour de France - til Danmark...og så er festivalsæsonen for alvor begyndt med arrangementer i Jelling, København, Skive og Aarhus. Lige om lidt venter Copenhell i København, inden Odense og Roskilde kalder på deres publikum...og så er der folkefestivallen i Allinge på Bornholm: Folkemødet 2022!

The Big Four...og folkemødet

Man taler om The Big Four - Roskilde, Smukfest, Northside og Tinderbox; men det burde egentlig være The Big Five, for målt på arrangementer og deltagere så hører Allinge med...og selv om der bliver talt meget på folkemødet, så er der også musik, fadbamser og rosévin og meget mere...ikke mindst hygge...også, selv om man meningsmæssigt måtte være uenige.

Fire dage for fuld musik...

Efter coronapandemi og -nedlukning er Allinge tilbage på landkortet med Folkemødet 2022, som gennemføres i perioden 16. juni 2022 til 19. juni 2022...og Atlantsammenslutningen er med.

Anført af generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe vil Atlantsammenslutningen tale om stormagtsrivalisering, ukrainekrise, grønne løsninger til forsvaret, NATO, fremtiden for FN, EU’s værdier m.m.

Fra grin til seriøs alvor

Folkemødet kaldes også for en demokratifestival, hvor borgerne og beslutningstagerne dyrker dialogen. Det er med til at styrke det danske demokrati i et forsøg på at skabe forståelse parterne imellem. Da fhv. indenrigsminister Bertel Haarder m.fl. fik idéen til en dansk demokratifestival, var det godt at have humor, for mange gjorde grin med festivalkonceptet. I dag er det seriøs alvor på folkelig vis, og ingen peger længere fingre...

Folkemødet bliver skabt i samarbejde med politiske partier, græsrødder og forenings-, erhvervs- og kulturlivet; og det er blevet til 2.500 planlagte arrangementer i folkemødeperioden. Disse arrangementer kan man finde oplysninger om her, og derudover henvises til folkemødets officielle hjemmeside (klik her).

Atlantsammenslutningen og samarbejdspartnere

Til forskel fra Atlantsammenslutningens arrangementer på Frederiksberg Slot skal man ikke på forhånd tilmelde sig, hvis man vil høre på fx generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe og samarbejdspartnere, af hvilke flg. kan nævnes:

Derudover er der gratis adgang til folkemødets aktiviteter.

Arrangementer med deltagelse af Atlantsammenslutningen

Atlantsammenslutningen er repræsenteret ved flg. arrangementer på Folkemødet 2022:

I tilfælde af spørgsmål...

Spørgsmål om Atlantsammenslutningen på Folkemødet 2022 kan rettes til generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe via atlant@atlant.dk. Dette gælder også for de medier, som under folkemødet måtte ønske interview med Atlantsammenslutningens daglige leder.

Den 6. juni 2022 kl. 1820/nom

 

Efterskrift:

I dagene 9./10. juni 2022 aflægger generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe officielt besøg ved NATO- og EU-hovedkvarteret (klik her), hvorved han er klar til Folkemødet 2022 med den nyeste viden om, hvad der i tiden efter folkeafstemningen om afskaffelsen af det danske EU-forsvarsforbehold rører sig i NATO og EU. Derudover skal det officielle besøg ved NATO- og EU-hovedkvarteret tjeneste som forberedelse forud for NATO-topmødet i Madrid 2022, i hvilket Atlantsammenslutningens daglige leder også deltager.