16. oktober 2020

Webinar: Sikkerhed i Arktis - NATO’s rolle den 30. oktober 2020 kl. 1000

Danmarks udenrigsminister og forsvarsminister og Norges udenrigsminister har bekræftet, at de vil åbne webinaret om situationen i Arktis, hvor der vil blive set nærmere på Danmarks, Norges og NATO's interesser og roller. Tilmelding er fortsat åben.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Det forventes, at Udenrigsministeriet i marts 2021 kan præsentere Danmarks nye udenrigspolitiske strategi, hvor et af arbejdsområderne med sikkerhed bliver Arktis, hvis nuværende strategigrundlag udløber i år.

Arktis er af mange årsager blevet et interessant arbejdsområde, og der kan næppe stilles spørgsmålstegn ved, at stormagternes interesser kun bliver større, som tiden går. Hvad har det af betydning for lande som Danmark og Norge - og hvad har det af betydning for fx NATO's rolle? Det ses der nærmere på i dette webinar, som er kommet i stand ved et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet i Danmark og Udenrigsministeriet i Norge, idet de drivende kræfter bag webinaret er den norske ambassade i København, Dansk Institut for internationale Studier (DIIS) og Atlantsammenslutningen.

Stor interesse, men tilmelding er fortsat mulig

Interessen for webinaret har allerede vist sig ganske overvældende, men der er fortsat mulighed for at deltage i webinaret, som afholdes den 30. oktober 2020 kl. 1000.

Deltagere og oplægsholdere

Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod og forsvarsminister Trine Bramsen samt Norges udenrigsminister Ine Eriksen Søreide åbner webinaret - et webinar, der derudover har deltagelse af 

NATO-ambassadør Liselotte Plesner
Udenrigsministeriet, Danmark

NATO-ambassadør Øystein Bø
Utenriksdepartementet, Norge

Afdelingschef, Sikkerhedspolitik og Operationer Kasper Høeg-Jensen
Forsvarsministeriet, Danmark

Sikkerhedspolitisk direktør Svein Efjestad
Forsvarsdepartementet, Norge

Seniorforsker Mikkel Runge Olesen
DIIS

Ovennævnte vil sammen med generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen, som er moderator, være fysisk til stede i Eigtveds Pakhus, hvorfra webinaret sendes.

Tilmelding foregår online

Tilmelding til webinaret skal ske online (klik her).

Spørgsmål

Såfremt der måtte være spørgsmål til webinaret, er man velkommen til at kontakte rådgiver Johan Espersen via e-mail johan.espersen@mfa.no, som også er kontaktperson i forhold til den norske ambassade i København.

Såfremt der måtte være spørgsmål til i forhold til Atlantsammenslutningen, kan der rettes henvendelse til generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe via e-mail lars@atlant.dk.

Den 16. oktober 2020 kl. 1208/nom