19. maj 2022

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe svarede under TV2/News’ partilederdebat i Aarhus på spørgsmål om det danske EU-forsvarsforbehold

Den 18. maj 2022 - på 29-års-dagen for 18. maj-urolighederne med henvisning til de begivenheder, der udspillede sig på Nørrebro i København om aftenen den 18. maj 1993 efter folkeafstemningen om Edingburgh-aftalen - gennemførte TV2/News i Dokk1 i Aarhus en partilederdebat om afskaffelsen af det danske EU-forsvarsforbehold. Foruden partiledere deltog et ekspertpanel, i hvilket Atlantsammenslutningens daglige leder deltog.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Med journalist Gertrud Højlund som moderator blev der gået til stålet, da der blev åbnet for partilederdebatten i regi af TV2/News, som skulle gøre alle klogere på de synspunkter, ja- og nej-siden har til folkeafstemningen om afskaffelsen af det danske EU-forsvarsforbehold.

Man oplevede engagerede politikere, der om nogen følte for deres synspunkter; og der blev gjort meget for at komme frem med deres respektive synspunkter.

Samtidig kunne tv2.dk’s læsere stille spørgsmål direkte - via livechat - til et ekspertpanel bestående af journalist Divya Das, TV2; lektor Rasmus Brun Pedersen, Aarhus Universitet; samt generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen. I fire timer kunne man stille spørgsmål og modtage svar, idet spørgsmål og svar kan læses her.

I Atlantsammenslutningen vil man frem til den 1. juni 2022 fortsætte med at oplyse om konsekvenserne af at stemme ”ja” og ”nej” til afskaffelsen af det danske EU-forsvarsforbehold, idet man via Atlantsammenslutningens hjemmeside kan se en samling af videoer, som bl.a. ser på EU-forsvarsforbeholdets betydning for Danmark i international sammenhæng; for forsvaret; for dansk industri og erhverv; samt for forskning (klik her).

Ønsker man at vide mere om Atlantsammenslutningens overvejelser og tanker om fremtiden, kan man med fordel kontakte kommunikationskonsulent Kirstine Ottesen via e-mail ottesen@atlant.dk.

Ønsker man at vide mere om Atlantsammenslutningens ungdomsorganisations overvejelser og tanker om fremtiden, man kontakte Youth Atlantic Treaty Association Danmark's formand Jacob Nørholm via e-mail jacob@atlant.dk.

Billedkreditering: Screendump fra TV2.

Den 19. maj 2022 kl. 0757/nom