3. november 2020

USA's ændrede demografi kan påvirke det transatlantiske forhold

I dag stemmer USA om, hvem der skal være USA's statsoverhoved de kommende fire år; men kan man på enkel vis tale om en amerikanske befolkning ud fra en demografisk betragtning - for hvem er amerikaneren anno 2020? - og kan det få betydning for det transatlantiske forhold?

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

At være amerikanerne er ikke nemt at definere, for hvis man skal anvende begrebet multikultur, så er det nok om det amerikanske samfund. I samme sætning må det derfor erkendes, at den demografiske struktur kan få betydning - også for det transatlantiske samarbejde - når USA i dag stemmer om, hvem der skal føre USA videre over de kommende fire år. I USA er der netop nu ændringer i demografien, og det har tidligere praktikant i Atlantsammenslutningen Caroline Kamper Skytte, der er BA International Studies, og som i dag er tilknyttet King's College London - i samarbejde med generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe - set nærmere på, hvilket har afstedkommet en spændende artikel, som vi er glade for at kunne udgive netop i dag.

Artiklen kan downloades her.

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe er Atlantsammenslutningens presseansvarlige medarbejder, idet han kan kontaktes via e-mail lars@atlant.dk.

Den 3. november 2020 kl. 1114/nom