9. marts 2022

Udenrigsministeren og forsvarsministeren inviterer til dialog om forsvarsforbeholdet - bl.a. med deltagelse af Atlantsammenslutningen og Tænketanken Europa

Der skal være folkeafstemning om afskaffelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni 2022. Det står klart, efter regeringen, Venstre, SF, Radikale Venstre og Det konservative Folkeparti den 6. marts 2022 indgik en historisk aftale om et nyt nationalt kompromis om dansk sikkerhedspolitik.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup (på baggrund af opslag på Udenrigsministeriets hjemmeside)

Der skal være folkeafstemning den 1. juni 2022 om afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Det står klart, efter regeringen, Venstre, SF, Radikale Venstre og Det konservative Folkeparti den 6. marts 2022 indgik en historisk aftale om et nyt nationalt kompromis om dansk sikkerhedspolitik.

Årsagen til det nye nationale kompromis om dansk sikkerhedspolitik er Ruslands brutale angreb på Ukraine, der har varslet en ny tid i Europa. Det har fundamental betydning for dansk sikkerhed fremover. Derfor inviterer udenrigsministeren Jeppe Kofod (Soc.dem.) og forsvarsminister Morten Bødskov (Soc.dem.) til dialog om behovet for at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Ministrene flankeres af generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, Atlantsammenslutningen; og direktør, ph.d. Lykke Friis, Tænketanken Europa.

Det foregår på torsdag den 10. marts 2022 fra klokken 1015 til 1115 i Eigtveds Pakhus på Asiatisk Plads. Dørene åbnes fra kl. 0915, og de lukkes igen kl. 1000.

Alle kan deltage i debatten. Det er gratis at deltage, og det kræver ikke forhåndstilmelding. Ønskes der parkering foran Eigtved Pakhus, skal der hentes en tilladelse i Pakhusets reception.

Repræsentanter for medierne bedes kontakte Udenrigsministeriets presserådgiver, Kristoffer Jonsson, via telefon 3043 6749 eller via e-mail krijoo@um.dk.

Spørgsmål til Atlantsammenslutningens daglige leder - generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe - kan rettes via e-mail atlant@atlant.dk.

Den 9. marts 2022 kl. 0746/nom