9. juni 2020

Webinar med journalist David Trads

Der er dem, som siger, at kulturanmeldelser ikke betyder noget...men når en bog opnår seks A’er i Altinget (og massevis af stjerner i andre medier), så betyder det noget...og når det er en tidligere USA-korrespondent, der bedømmer en anden tidligere USA-korrespondent, så siger det ikke så lidt. Bogen, der er tale om, er ”Amerika, hvor er du?”. Forfatteren er journalist David Trads...og anmelderen ingen ringere end studievært på Danmarks Radio, Johannes Langkilde...og netop journalist David Trads er i morgen gæst hos generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, når han den 10. juni 2020 kl. 1000 byder velkommen til livetransmitteret webinar i Atlantsammenslutningen.

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

Atlantsammenslutningen er ikke sat i verden for at sælge bøger; men netop med bogen ”Amerika, hvor er du?” er det sådan, at bogen sælger sig selv - og derfor er det nemt at tage udgangspunkt i de tanker og erfaringer, journalist David Trads har lagt til grund for denne USA-rejse, der bl.a. ser nærmere på, hvorfor USA’s præsident hedder Donald Trump, og hvad der har skabt den amerikanske folkesjæl - for når journalist David Trads gæster Atlantsammenslutningen, skal der også tales om USA med den store pensel...måske med penselstrøg i retning af Danmark og de fællesinteresser, der binder Danmark og USA sammen.

Samtalen mellem journalist David Trads og generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe har en højre- og venstrebegrænsning, men det skulle være overraskende, om samtalen ikke hurtigt kommer til at mødes med tangenter, som kan gå i mange retninger - og det er muligt, fordi journalist David Trads har et årelangt kendskab til USA - og meget er sket siden opholdet som udvekslingsstudent i 1984 - året, hvor USA’s præsident hed Ronald Reagan, og hvor USA kunne udfolde sig som sports- og PR-gigant i form af de olympiske sommerlege i Los Angeles - den by, hvor Danmark høstede lige så mange OL-medaljer i 1984 som i 1932...og ingen af guld...

I 2028 vender de olympiske sommerlege tilbage til Los Angeles... Hvad det er for et USA, atleterne og alle vi andre møder til den tid, kan ingen med sikkerhed vide... Meget kan være sket...og måske USA er, som det engang var...medmindre der over de næste otte år sker alt det, vi ikke kan forestille os... Sikkert er det dog, at USA’s præsident i 2028 ikke hedder Donald Trump...for så uforudsigelig kan USA vel ikke være?

En snak i det virtuelle rum

For at deltage i webineret skal man intet andet foretage sig end at gå ind på vores profil på Facebook ca. kl. 1000. Derefter skal man gå ind på ”OPSLAG”, som man klikker på, hvorefter en såkaldt livestream åbner. Der kan opleves en teknisk forsinkelse. Er det tilfældet, skal man trykke F5, hvorefter opdateringen sker pr. automatik.

Gæst og vært tager under webinaret imod spørgsmål. Spørgsmålene skrives i kommentarfeltet, hvorefter vores tekniske redaktion sørger for, at spørgsmålene finder vej til de respektive studier, for på gr. af covid-19-krisen er vi fortsat sammen hver for sig.

Projektleder er Rikke Bondesen, og teknisk ansvarlig er Jacob Nørholm - begge Atlantsammenslutnigens sekretariat.

Webinaret er gratis.