Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe aflægger officielt besøg ved NATO- og EU-hovedkvarteret

Start: 9. juni 2022 08:00
Slut: 10. juni 2022 15:00

 

Bruxelles, Belgien

 

af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup

I dagene den 9.-10. juni 2022 aflægger generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe officielt besøg ved NATO- og EU-hovedkvarteret.

Tjenesterejsen er et naturligt led i Atlantsammenslutningens virksomhed, idet det må erkendes, at selv om mangt og meget i dag kan ”sagsbehandles” via e-mail, Teams- og Zoom-møder el.lign., så er det også nødvendigt med fysiske møder - ikke mindst, når det gælder møder om dansk og international sikkerhedspolitik. Dette skyldes bl.a. nødvendigheden af at kunne tale frit uden fx at skulle tænke på sikkerhedsmæssige aspekter så som hacking og lign., som desværre er en del af virkeligheden.

Under det officielle besøg vil generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe bl.a. skulle mødes med ambassadør Liselotte Plesner, for hvem Atlantsammenslutningens besøg bliver en af de sidste opgaver som ambassadør ved NATO, idet hun den 1. september 2022 tiltræder som ny dansk ambassadør i Riyadh, Saudi-Arabien. Ny dansk ambassadør ved NATO bliver s.d. ambassadør Lone Dencker Wisborg, p.t. Danmarks ambassadør i Washington D.C., USA.

De nærmere programpunkter for tjenesterejsen vil blive offentliggjort senere, men mon ikke der vil blive talt om NATO’s forventninger til Danmark som et led forberedelserne forud for NATO-topmødet i Madrid 2022, i hvilket generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe også deltager.

Den 6. juni 2022 kl. 2002/nom

 

For pressen:

Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe står i forhold til tjenesterejserne til Belgien og Spanien til disposition for pressen. Ønsker om interview bedes stilet til Atlantsammenslutningens daglige leder og sendt til atlant@atlant.dk - gerne ledsaget af de spørgsmål og/eller emner, der ønskes besvaret/behandlet - idet Atlantsammenslutningen hurtigst muligt skal vende tilbage.