7. august 2019
Internationale konventioner - ikke mindst inden for våbenkontrolområdet - står for fald, og antallet af stater med atomvåben eller muligheden for at kunne komme i besiddelse af atomvåben har aldrig været større. Samtidig opleves det, at trusselsbillederne forandrer sig, hvilket skaber udfordringer på mange niveauer. Dét ser Tænketanken Atlantsammenslutningen nærmere på ved et seminar med fokus på atomvåbensituationen i Asien, hvilket Rusland også er en del af.
af sekretariatschef Niels-Ole Mannerup
Efter en sommerferie, der ikke mindst på gr. af den anspændte situation i og omkring Hormuzstrædet ikke helt tillod os at lade vores arbejdsopgaver ligge (bl.a. var generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe gentagne gange at finde på TV2, ligesom vi bidrog med artikler til bl.a. landsdækkende aviser), er vi nu tilbage på Frederiksberg Slot, hvor der atter arbejdes i højeste gear for opfylde ét af vores formål: Folkeoplysning og debat - og i løbet af efteråret 2019 vil man finde flere spændende arrangementer, hvoraf det første allerede finder sted den 29. august 2019. Vi mener selv, at der er tale om et særdeles aktuelt emne; og man må ikke lukke øjnene for, at verden måske står over for endnu en international krise i form af problemstillingerne omkring Kashmir.
Seminar om nukleare missiler i Asien og betydning af disse
Seminaret, der afvikles den 29. august 2019 på Frederiksberg Slot i tidsrummet kl. 0900-1200, har fået titlen:
Rusland-Kina - og frygten for nukleare missiler i Asien
Som oplægsholdere har vi fået centerchef, ph.d. Henning Heiselberg, Security DTU, til at fortælle om missiler; studielektor og tidligere forsvarsattaché Claus Mathiesen, Forsvarsakademiet, til at fortælle om det russiske perspektiv; og sikkerhedspolitisk analytiker Morten Hetmar Vestergaard, Tænketanken Atlantsammenslutningen, til at fortælle om det kinesiske og asiatiske perspektiv. Endvidere vil også generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, Tænketanken Atlantsammenslutningen, bidrage med et aktuelt oplæg.
Læs mere om seminaret her.
Tilmelding er nødvendig
Tilmelding er nødvendig, og skal ske via e-mail tilmelding@atlant.dk.
Når Tænketanken Atlantsammenslutningen har registreret tilmeldingen, vil der snarest derefter blive udsendt en personlig bekræftelse.