Forsvarsakademiet
Svanemøllens Kaserne
Ryvangs Allé 1
2100 København Ø.
Den 1. juni 2022 skal danskerne til stemmeurnerne for at sætte rammerne for fremtidens danske sikkerhedspolitik. Skal det blive til afskaffelse af det danske EU-forsvarsforbehold, hvorved en ny sikkerhedsdimension for Danmark vil se dagens lys?; eller skal status quo fastholdes med de begrænsninger, der følger deraf? Det er enkle spørgsmål i en meget kompliceret tid, hvor Ruslands invasion af Ukraine dag-for-dag sætter sine tunge fodaftryk for i dag og for fremtiden.
EU og NATO vil angiveligt komme til at arbejde tæt sammen i fremtiden, men hvordan? Dét vil Atlantsammenslutningen se nærmere på ved sin konference den 9. maj 2022, der - med økonomisk støtte fra Europanævnet - er henlagt til Forsvarsakademiet. Atlantsammenslutningen vil dog ikke kun se på militære og militærtekniske forhold, idet også konsekvenserne for dansk erhvervsliv og dansk velfærd vil blive belyst. Omdrejningspunktet for konferencen bliver overvejelserne om en europæisk forsvarsunion og europæisk autonomi i skæret af NATO-paraplyen.
Det endelige program vil snarest blive offentliggjort.
Spørgsmål til det faglige indhold af konferencen kan rettes til projektleder Kim Niklas Jensen via e-mail kim@atlant.dk, mens spørgsmål af teknisk art kan rettes til sekretariatschef Niels-Ole Mannerup via e-mail nioma@atlant.dk.
Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe står til rådighed for medierne. Ønskes der i denne forbindelse interview med Atlantsammenslutningens daglige leder, bedes anmodning herom - gerne ledsaget af emnerne/spørgsmålene, der skal behandles - sendt til kommunikationskonsulent Kirstine Ottesen via e-mail ottesen@atlant.dk.
Den 7. april 2022 kl. 0803 (opdateret den 28. april 2022 kl. 1122)/nom