Virtuelt netværksmøde om fremtiden med præsident Joe Biden ud fra konceptet: Erhvervspolitik er sikkerhedspolitik

Start: 26. februar 2021 09:30
Slut: 26. februar 2021 13:00

Virtuelt netværksmøde.

I disse dage overvejes det, hvordan en genoplukning af Danmark kan foregå. Det er et positivt skridt i kampen mod covid-19, men meget tyder dog på, at seminar- og konferenceaktiviteter for en periode endnu ikke kan gennemføres ved fysisk fremmøde. Derfor gør bl.a. Atlantsammenslutningen fortsat brug af webinarer i forskellige former. Nu kan vi så introducere Meet over Coffee, som er en virtuel mødestruktur, hvor netværk og teknologi forenes med henblik på at udvide professionelle netværk via en-til-en-møder. Den 26. februar 2021 deltager Atlantsammenslutningens daglige leder i Danmarks største digitale kaffemøde til en snak om, hvordan erhvervspolitik i dag er blevet til sikkerhedspolitik, og hvad tiden med præsident Joe Biden kan betyde for Danmark.

Præsident Donald Trump var ikke en præsident som sine forgængere. Han gik sine egne veje, og afstanden mellem allierede blev for en periode ikke ligefrem kortere. Nu er præsident Joe Biden leder af den frie verden, og meget tyder på, at USA forsøger at genskabe sin oprindelige position i verdenssamfundet. Udfordringerne for Danmark og dansk erhvervsliv samt Europa er dog ikke fortid. USA ser sin magtposition udfordret. Kina står som den store trussel, men med amerikanske øjne truer også Europa USA. Tilnærmelser fra præsident Joe Biden vil blive set, men USA vil til stadighed være førsteprioritet for amerikanerne. Derved kan fremtiden for bl.a. Danmark blive et spørgsmål om, at tilvalg betyder fravalg. Med andre ord: Kan man handle med Kina eller Rusland og samtidig handle med USA? Er man fortsat dér, hvor man er imod USA, hvis man ikke er med USA?

Erhvervspolitik er blevet til sikkerhedspolitik

Udfordringerne i forhold til USA er ikke forsvundet med, at præsident Donald Trump har forladt Det hvide Hus...fordi erhvervspolitik og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen.

Erhvervspolitik er blevet til sikkerhedspolitik. Det er hørt sagt mange gange af generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe. Det er sagt så mange gange, at tesen er ved at have udviklet sig til et dogme; og med god grund, for sikkerhedspolitik er en kompliceret størrelse, der griber ind i de fjerneste afkroge af det danske samfund og samfundets omverden. Udfordringer vil derfor fortsat have indvirkning på dansk erhvervsliv, kunstnere, rejsende og mange, mange flere. Listen kan synes uendelig, men hvis nogen kan systematisere udfordringerne og de mulige løsningsmodeller, så er det Atlantsammenslutningens daglige leder, som er en af Danmarks førende eksperter på netop dette felt.

Programmet

Det digitale kaffemøde afvikles den 26. februar 2021 med velkomst kl. 0930 ved direktør Henrik Hahn-Nissen. Derefter er programmet flg.:

0935 - 0945
Special Guest Star.

0945 - 1000   
3 x Speaker - deltagerne vælger selv hvilken af de tre speakere, de vil høre.

1000 - 1030
Sådan får du værdi ud af dine kaffemøder - kombineret med 2 x Segafredo-breaks.

1030 - 1115   
Sådan bliver du husket efter mødet - kombineret med 3 x Segafredo-breaks.

1115 - 1125   
Pause - selv om det er online, har vi alle brug for en pause.

1125 - 1130   
Special Guest Star.

1130 - 1135   
Introduktion til de næste 10 Segafredo-breaks.

1135 - 1250   
10 Segafredo-breaks.

1250 - 1259   
Opsamling.

Praktiske forhold

Som deltager skal man sikre sig, at både mikrofon og kamera virker, for man skal selv deltage aktivt, da over halvdelen af tiden bliver anvendt på at netværke og på at tale med andre.

Der er indlagt 15 såkaldte Segafredo-breaks, som er ”en-til-en-møder”, hvor man udfører øvelser og netværker en-til-en.

Tilmelding

Tilmelding er nødvendig - og det foregår via nemtilmeld.dk (klik her https://meetovercoffee.nemtilmeld.dk/45/).

Tilmeldingsfrist er den 25. februar 2021 kl. 1600.

Den 23. februar 2021 kl. 0806/nom