YATA-arrangement: Krisen i Hormuzstrædet

Start: 19. september 2019 18:00
Slut: 19. september 2019 20:00

Frederiksberg Slot

Krisen i og omkring Hormuzstrædet må ikke glemmes, selv om andre konflikter stjæler billedet og dermed også den offentlige dagsorden; og lige nu er situationen den, at problemstillingerne omkring Hormuzstrædet er langt fra løste.

Hvad er Irans motiver i denne sag, og hvad afslører sagen om Irans udenrigspolitiske dispositioner?

USA har foreslået en amerikansk-ledet flådestyrke til Hormuzstrædet med det formål at sikre den internationale skibstrafik. Andre lande ønsker en europæisk indsats. Hvilke implikationer har krisen i og omkring Hormuzstrædet for vestlig alliancedannelse, og hvad bliver USA’s rolle som håndhæver af lov og orden i verdenen?

YATA besøg af professor, ph.d. Peter Viggo Jakobsen, Institut for Strategi, Forsvarsakademiet, som vil belyse problemstillinger og spørgsmål.

Arrangementet finder sted den 19. september 2019 kl. 1800-2000 på Frederiksberg Slot.

Der er offentlig adgang, men tilmelding kræves, idet tilmelding skal ska via e-mail yata.danmark@gmail.dk.

Frist for tilmelding er den 18. september 2019 kl. 2359.

Adgangsforhold til Frederiksberg Slot

Frederiksberg Slot huser Hærens Officersskole, og derfor er slottet militært område. Det betyder, at adgangen til Frederiksberg Slot er begrænset, og adgang til Frederiksberg Slot er derfor kun mulig, hvis vi har bekræftet tilmelding til seminaret. ID-kort med billede bedes på forlangende forevist hovedvagten ved indgangen til Frederiksberg Slot.

Der er ikke mulighed for at parkere på Frederiksberg Slot. Frederiksberg Kommune har muliggjort bilparkering, hvilket du kan læse mere om på www.parkeringsinfo.dk/parkering-Frederiksberg.

Den 3. september 2019 kl. 1335/nom