Rusland-Kina og frygten for nukleare missiler i Asien?

Seminar om Rusland-Kina og frygten for nukleare missiler i Asien

Arkitekturen af nedrustningsaftalerne mellem USA og Rusland er ved at bryde sammen; INF-traktaten kan snart være historie, og New START-aftalens fremtid er også usikker. Imens har nye nukleare stater nær Ruslands grænser meldt sig på banen: Indien, Kina og Nordkorea. Derfor er det relevant at spørge: Hvordan skal Rusland forholde sig til de udfordringer, som disse nye aktører fra Østen bringer? - og hvilken rolle kommer Rusland til at spille i forhandlingerne om fremtidens våbenkontrol? Dette vil Tænketanken Atlantsammenslutningen se nærmere på ved at få nogle af tidens eksperter til at give en idé ikke mindst atomstrategi set med russiske øjne over for atomstrategier i Østen. Derudover vil der også blive set på våbenkontrol.

Seminaret er p.t. i sin vorden, men vi håber, at alle detaljer er faldet på plads inden skolernes sommerferie, således at man kan vide sig sikker på, om ikke dette seminar kunne være af interesse. Det er dog allerede sikkert, at vores egen sikkerhedspolitiske analytiker Morten Hetmar Vestergaard vil være blandt oplægsholderne.

Eftersom mange af de videregående læreanstalter endnu har ferielukket i august 2019, håber vi, at der også vil være studerende, som finder vej til Frederiksberg Slot - også, selv om seminaret begynder kl. 0900.

Program

Seminaret er endnu i sin vorden, men vi håber, at alle detaljer er faldet på plads inden skolernes sommerferie, således at man kan sætte kryds i kalenderen, inden sommerferien for alvor kalder.

På nuværende tidspunkt er 

Praktiske forhold

Sted: Frederiksberg Slot
Dato: 29. august 2019
Tid: Kl. 0900-1200
Tilmelding (via e-mail): tilmelding@atlant.dk.
Frist for tilmelding: Den 28. august 2019 kl. 0900.

Når Tænketanken Atlantsammenslutningen har registreret tilmeldingen, vil der snarest derefter blive udsendt en personlig bekræftelse.

Bemærk venligst, at tilmelding via facebook.com ikke vil blive registreret.

Spørgsmål til seminaret bedes rettet til Anja Danka via e-mail nioma@atlant.dk.

Adgangsforhold til Frederiksberg Slot

Frederiksberg Slot huser Hærens Officersskole, og derfor er slottet militært område. Det betyder, at adgangen til Frederiksberg Slot er begrænset, og adgang til Frederiksberg Slot er derfor kun mulig, hvis vi har bekræftet tilmelding til seminaret. ID-kort med billede bedes på forlangende forevist hovedvagten ved indgangen til Frederiksberg Slot.

Der er ikke mulighed for at parkere på Frederiksberg Slot. Frederiksberg Kommune har muliggjort bilparkering, hvilket du kan læse mere om på www.parkeringsinfo.dk/parkering-Frederiksberg.

Opdateret den 12. juni 2019 kl. 1703/nom