6. Sikkerhedspolitisk videopodcast med Naser Khader, Det konservative Folkeparti

Det konservative Folkepartis forsvarsordfører, Naser Khader, er næste person i rækken af forsvarsordførere, der deltager i Tænketanken Atlantsammenslutningens videopodcastserie om den sikkerhedspolitiske virkelighed som Danmark befinder sig i. If. Naser Khader er Danmark udfordret på cyberområdet, hvor lande som Kina, Rusland, Iran og Nordkorea forsøger at hacke sig vej ind i danske virksomheder. Derfor har Danmark opprioriteret området, men det bør også få endnu mere opmærksomhed i Nato og være en del af alliancens artikel 5, mener Naser Khader. Slutligt understreger han, at Danmark bør leve op til målet om at bruge 2% af BNP på forsvaret.

af Linnea Kjølstad Larsen og Martin Olsen, sekretariatet

De Konservatives forsvarsordfører, Naser Khader, vurderer at hacking, indblanding og Fake News tilsammen udgør en af de allerstørste sikkerhedspolitiske problemstillinger for Danmark i øjeblikket. Naser Khader ser således trusselsbilledet mod Danmark som værende forholdsvis dynamisk, idet det tidligere var domineret af jihadisme og terrorisme. Cyberområdet bør være en del af Nato’s større strategi og være en del af alliancens artikel 5. Khader understreger, at der ifølge ham ikke er et alternativ til et Nato uden USA. Et ”europæisk Nato” ville både blive for dyrt og have samarbejdsvanskeligheder, mener Naser Khader.

Han afslutter med at understrege, at de Konservative gerne ser, at Danmark øger sit forsvarsbudget til 2% af BNP, og nævner specifikt cyberområdet, og Arktisk som oplagte områder at investere i, mens også en ubåd er på partiets ønskeliste.