4. Sikkerhedspolitisk videopodcast med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen

I kraft af sit virke som Danmarks forsvarsminister er Claus Hjort Frederiksen (Venstre) den fjerde person i rækken af deltagere i Tænketanken Atlantsammenslutningens sikkerhedspolitiske videopodcastserie, hvor de medvirkende får mulighed for at give deres formidle deres syn på en række sikkerhedspolitiske spørgsmål.

af Martin Olsen, sekretariatet

Claus Hjort Frederiksen tøver ikke med at nævne Rusland som Danmarks største sikkerhedspolitiske udfordring, og ser især Ruslands intimidering af Baltikum som problematisk. Derudover har terrorisme, cyberområdet og Arktis forsvarsministerens opmærksomhed. Forsvarsministeren tøver ikke med at nævne NATO-samarbejdet som løsningen på disse udfordringer, og mener i den forbindelse at Danmark indtager en meget aktiv rolle i NATO-samarbejdet.

Forsvarsministeren understreger nok engang, at Danmark bør deltage aktivt i EU’s forsvarssamarbejde, idet det vil styrke NATO, hvis EU-landene får et bedre samarbejde på dette punkt. Danmark er ifølge Claus Hjort Frederiksen i tilfælde af en krise klar, og nævner i den sammenhæng den igangværende opbygning af en brigade på 4.000 soldater.