2. Sikkerhedspolitisk videopodcast med Holger K. Nielsen

Klimaforandringer, cybersikkerhed og truslen fra Rusland

Holger K. Nielsen fra SF er den næste forsvarsordfører i Atlantsammenslutningens videopodcastserie til at give sit bud på hvad, hans parti mener, er den største sikkerhedspolitiske trussel for Danmark på nuværende tidspunkt. Ligesom Martin Lidegaard peger han på klimaforandringerne, men derudover mener han også, at cybertruslen sikkerhedspolitisk er ligeså vigtig at forholde sig til.

af Linnea Kjølstad Larsen, sekretariatet

Holger K. Nielsen mener, at klimaforandringerne både nu og i fremtiden er den største sikkerhedspolitiske trussel, da det bl.a. vil resultere i flere flygtningestrømme. Men han nævner også cyberangreb som en afgørende sikkerhedspolitisk trussel, som vi endnu ikke kender til omfanget af.

Ifølge Holger K. Nielsen vil et cyberangreb i højere grad end en konventionel krig kunne destabilisere et samfund og lamme infrastrukturen, hvilket han tror vi vil se meget mere af i fremtiden. Vi bliver derfor nødt til at tænke sikkerhedspolitik bredere, da der ikke nødvendigvis er militære løsninger på de trusler, vi i fremtiden kommer til at stå over for. Slutteligt peger Holger K. Nielsen også på Rusland som en ubehagelig nabo for Danmark og resten af NATO-landene, selvom han mener, at frygten for Rusland på nuværende tidspunkt er overdrevet.